Om Sörman…

Kortfakta om personen som kandiderar för att bli inkryssad för femte gången gillt i kommunfullmäktige. (Uppdaterat 2018-06-01)

Namn: Per-Åke Sörman
Uppväxt på mina föräldrars och farföräldrars lantbruk, bor numera en kilometer söder om föräldragården i byn Klysna strax norr om Ervalla längst norrut i Örebro kommun.
Gift med Ingela och har tre barn tillsammans.
Kuriosa är att vi träffades på en karokebar i Bryssel via en resa med partiets ungdomsförbund.

Kommunalråd sen 7/9-2016 för Centerpartiet i Örebro kommun, innan dess bl a politisk sekreterare från 1/1-2015. I övrigt bakåt har jag såväl jobbat på Däckcity, B&W i Lillån, kommunens landsbygdsenhet med Leader-projekt, konsultbyråer såsom Great och MPWR en person kort och gott med många järn i elden och sitter sällan still.

I övrigt är vi en sporttokig familj som gillar att hålla igång och verka i vår vackra bygd. Har genomfört tre rundor av en ”Svensk klassiker”, (Vasaloppet, Lidingöloppet, Vätternsrundan och Vansbrosimningen).
2013 genomförde jag mitt första Stockholm Marathon över 42195m, det var en erfarenhet. Allt så klart som en glad motionär, för att må bra och orka vardagspusslet och för att jag älskar att röra på mig.

Följer bygdens fotbollslag på plats på Lyckevallen och följer likaså Örebro hockey i SHL samt Örebro SK fotboll i allsvenskan på väldigt nära håll. Denna sommar följer jag likaså Div.norra herr med tre Örebrolag i serien. Kollar även på KIF Örebro och Rynninge dam när möjlighets ges. ÖSK bandy är ett lag som jag förra säsongen bara missade en hemmamatch men det kompenserades med att jag såg en bortamatch också. Bandy är kultur!

Driver hemsidan www.bygdenytt.se med ett inlägg varje dag sen den 1/1 2012. Över hela två miljoner unika besök tyder på att den interaktiva anslagstavlan behövs i en levande bygd där det händer jättemycket roliga och kreativa saker som behöver spridas. Ett bra sätt att ”betala” tillbaka till bygden för förtroendet att representera området då är det viktigt att informationen kommer tillbaka vad som sker gällande utveckligen av den norra kommundelen.

Ni kan alltid följa mig via socialmedier eller mejla mig när det passar dig som bäst. Telefonen är jag svårare att nås på då jag sitter i en del möten men nåbar är jag för det mesta på ett eller annat sätt.

Instagram: @Klysna
e-post: kommunkryssa@sörman.com
Telefon/sms: 076 – 55 111 06

20140307-224447.jpg